Logo Universiteit Utrecht

Early Years blog

Early Years blog

Blog

door
Pauline Slot

Drie redenen om onze blogs te lezen!

De geboorte van onze Early Years Blog is een feit! Op de Early Years Blog website vind je praktische blogs over recent onderzoek. We richten ons op alle professionals die (in)direct werken met kinderen van 0-6 jaar. Je kunt hier blogs lezen over onderwerpen zoals het omgaan met culturele diversiteit en meertaligheid, ouderbetrokkenheid, het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en inclusie van kinderen uit achterstandssituaties. Waarom het waardevol is om ons regelmatig te bezoeken? Hieronder drie redenen:

Brug tussen wetenschap en praktijk

Ten eerste vinden we het belangrijk om een brug te bouwen tussen recent onderzoek en de praktijk. De (culturele) diversiteit in onze samenleving neemt toe en niet alle kinderen krijgen gelijke kansen. Om die reden willen we professionals via de Early Years Blog kennis en inzichten geven die hen kunnen ondersteunen in het omgaan met diversiteit. Zo werken we samen aan het creëren van kansengelijkheid. In de blogs vertalen we de meest recente Nederlandse en internationale onderzoeken naar de dagelijkse praktijk.

Innovatie van de praktijk

Ten tweede vind je op de Early Years Blog nieuwe, innovatieve ideeën en suggesties voor het verbeteren van het pedagogisch handelen op de groep. Je kan hierbij denken aan het bevorderen van betekenisvolle interacties of het aanbod van spel en activiteiten waarvan is aangetoond dat ze een positief effect hebben op het welbevinden en de ontwikkeling van jonge kinderen. De concrete voorbeelden kunnen meteen worden toegepast in de praktijk!

Inspiratie uit de praktijk

Tevens delen we inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De blogs worden geschreven door verschillende bloggers uit zowel de praktijk als het onderzoeksveld, zoals pedagogen, onderzoekers en leraren van hogescholen en universiteiten. Hun bijdragen zijn gebaseerd op recent relevant onderzoek en/of ervaringen uit de praktijk. Tevens delen zij hun individuele reflecties en staan zij stil bij recente en/of relevante kwesties uit de praktijk.

Kortom, we willen jullie inspireren en laten stilstaan bij verschillende relevante pedagogische onderwerpen. Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in je veld door onze website regelmatig te bezoeken!

 

Pauline Slot, Universiteit Utrecht